NovaLuta voor ZZP

ZZP/Zelfstandig ondernemer zijn is een 24 uurs bedrijf. Herkent u dit….? Nadat u de hele dag heeft gewerkt, in de avonduren nog even de administratie bijwerken, een offerte maken of de urenregistratie in orde maken. Zonde van uw tijd! Zowel privé als zakelijk kan NovaLuta in samenwerking met Novazzp voor u de administratie overnemen.

Begeleiding bedrijven/ZZP

Voor zowel uw privé als uw zakelijke administratie kunt u NovaLuta inschakelen. In samenwerking met NovaZZP kunnen wij u ontzorgen op het gebied van uw financiën. U kunt zich dan volledig richten op uw bedrijf. Wij kunnen uw zakelijk en privé advies geven op diverse financiële gebieden.

Schulden

Wanneer je als ondernemer in Nederland te maken krijgt met de wereld van incassobureau's, deurwaarders en de belastingdienst merk je al snel hoe veeleisend die wereld kan zijn. De druk wordt maximaal opgevoerd, de incassokosten vliegen je om de oren en er lijkt niemand begrip te hebben voor jouw verhaal. Ook blijkt schuldhulpverlening voor veel schuldhulpverlenende instanties (gemeenten) geen gemakkelijke opgave. Uw situatie past vaak niet bij het reguliere aanbod. U krijgt vaak het advies om te stoppen met uw bedrijf.

Dit is niet altijd een goed advies indien uw bedrijf “levensvatbaarheid” is, kunnen er dikwijls naar andere “maat”oplossingen worden gezocht. Een oplossing is namelijk sneller gevonden wanneer u weer "normaal" kunt functioneren. Wij houden ons bezig met het probleem, zodat u zich kunt richten op uw bedrijf.

Kennismaking

Binnen het Landelijk Overleg Voorzitters Civiele en Kantonsectoren (LOVCK) zijn de kosten voor bewindvoering geregeld. De tarieven zijn opgenomen in de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren.

De eerste stap in ons proces is een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Het gesprek heeft u met twee zakelijke adviseurs. Onze adviseurs hebben ervaring als deurwaarder, bewindvoerder, ondernemer, boekhouder en begeleiding ZZP etc.

Dit kennismakingsgesprek kost u -natuurlijk- niets. Een belangrijk onderdeel van dit kennismakingsgesprek is de mogelijkheid om u uw verhaal te doen. Wat is er aan de hand, hoe is dat gebeurt en wat zijn uw eigen ideeën hierover.

Advies

Indien u besluit na dit kennismakingsgesprek gebruik te maken van onze dienstverlening, kunnen wij voor u een adviesrapport opstellen. Wij maken een inventarisatie van het probleem. Het adviesgesprek vindt, indien gewenst, direct na het kennismakingsgesprek plaats.

Voor ons adviesrapport toetsen wij hierbij de levensvatbaarheid van uw onderneming en de haalbaarheid van verschillende oplossingen. Het is ons doel om u een eerlijke een realistisch beeld te geven van uw kans op succes. We kijken hierbij o.a. naar uw omzet, verdiensten en uw schuldenlast, verzekeringen, leningen etc. Wij nemen ook uw privé situatie hierin mee.

Verder onderzoeken we welke oplossingen er mogelijk zijn. Gaat het om kwijtschelding en sanering of gaat het meer over het ordenen van de administratie en het treffen van betalingsregelingen? Moet er bezwaar gemaakt worden bij de belastingdienst, zijn er financieringsmogelijkhed en of kunt u gebruik maken van regelingen die de overheid aanbiedt.

In de meeste gevallen is het voor ons noodzakelijk dat wij uw boekhouding overnemen van uzelf of een bestaande boekhouder/accountant. Wij maken voor deze werkzaamheden gebruik van NovaZZP.

Wanneer er geen boekhouding aanwezig is of deze is (nog) niet gevoerd, dan zullen wij dit voor u opzetten. Binnen ons bedrijf hebben wij een afdeling die gespecialiseerd is in het versneld inlopen van boekhoudkundige achterstanden. In sommige gevallen zelfs tot enkele jaren terug. Vooral wanneer er sprake is van (onterechte) ambtshalve belastingaanslagen is dit noodzakelijk.

Naast de boekhouding kunnen wij ook uw urenregistratie of zelfs uw offertes voor u regelen. Dit alles zodat uw volledige focus op de uitoefening van uw bedrijf kunt vestigen.

Daarnaast maken wij een volledige inventarisatie van uw schuldenlast zowel privé als zakelijk. Hierbij kijken wij naar de preferente en concurrente schuldeisers. Indien mogelijk zullen wij een schuldenregeling voor de schuldeisers privé en zakelijk opstellen.

Doel

Totale ontzorging voor u als ondernemer. Als u klaar bent met werken kunt u van uw rust genieten. Wij zorgen voor uw administratie privé en zakelijk. Thuis komen betekent dan ook lekker ontspannen en niet nog eens de administratie doen.

Wij kunnen uw bedrijf financieel sterker te maken door kostenverlaging (herfinanciering, sanering, kwijtschelding en betalingsregelingen) en uw omzet te verhogen (u heeft meer tijd voor uw bedrijf waardoor u meer opdrachten kunt aannemen).

Wij kunnen uw schuldenprobleem oplossen door kwijtingsvoorstellen/betalingsregelingen aan uw schuldeisers aan te bieden. Daarnaast kunnen wij uw debiteurenadministratie verzorgen, zodat u uw eigen facturen ook tijdig betaald krijgt.

Wij kunnen uw lopende boekhouding bijwerken en controleren. Uw belastingaangifte privé als zakelijk kunnen door ons verzorgd worden. Wij kunnen door een goede schuldoplossing en debiteurenbeleid het maken van nieuwe schulden voorkomen..

Soorten abonnementen

De volgende abonnementen heeft NovaLuta voor u samengesteld.

ZZP abonnement 1*
In het abonnement bieden wij u de volgende werkzaamheden:


ZZP abonnement 2 (ZZP met schulden) *
In het abonnement bieden wij u de volgende werkzaamheden:
Onze samenwerkingspartner voor uw zakelijke financiële administratie NovaZZP