NovaLuta Laatste nieuws

Deze pagina bevat het laatste nieuws van NovaLuta

Tijd voor de kwaliteitscontrole

controle


Een (rechts)persoon die voor 3 of meer personen bewindvoerder is, is volgende de wet professioneel bewindvoerder en moet aan allerlei kwaliteitseisen voldoen. Deze wet bestaat sinds begin 2014. Voor 2014 kon iedereen bewindvoerder worden.
Lees meer

ZZP en de gemeente

zzp


Enige tijd geleden hebben wij een online bijeenkomst van de verenigde Nederlandse Gemeenten bijgewoond. Deze bijeenkomst stond
in het teken van de ZZP’er in de coronatijd.
Lees meer

Verschil MSNP en WSNP

zzp


In Nederland zijn er verschillende manieren om uit de schulden te komen. Zijn de schulden te hoog om zelf af te betalen dan is er in de wet vastgelegd hoe de schulden opgelost kunnen worden. Dit wordt de MSNP of WSNP genoemd. Wellicht heeft u hier wel eens van gehoord. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee.Lees meer

Nieuwsbrief februari 2021

nieuwsbrief


NovaLuta is vol in ontwikkeling. Doormiddel van een maandelijkse nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen onze organisatie. Lees hier onze nieuwsbrief van februari 2021.
Lees meer

Nabeschouwing 2020

nieuwsbrief


Het was een bijzonder jaar. Daar kunnen wij het allemaal over eens zijn. Ook bij de bewindvoering liep je regelmatig tegen de “Corona”-problemen aan. Met name de contactmomenten, bijvoorbeeld intakegesprekken en bespreking rekening en verantwoording, waren lastig. Gelukkig is er digitaal en telefonisch veel mogelijk. Dit jaar heb ik binnen mijn portefeuille toch weer een aantal nieuwe cliënten mogen verwelkomen...


Lees meer

Nieuwsbrief januari 2021

nieuwsbrief


NovaLuta is vol in ontwikkeling. Doormiddel van een maandelijkse nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen onze organisatie. Lees hier onze nieuwsbrief van januari 2021.
Lees meer

Waarom wachten...

waarom wachten


De voornemens vliegen ons weer om de oren bij NovaLuta. Toch wel gek eigenlijk dat we met dat soort afspraken met jezelf afwachten tot het 1 januari is. Het betreft meestal toch echt wel dingen die goed zijn voor je en waar je je op de duur ook een stuk beter door gaat voelen. Op de korte termijn is het soms lastig de juiste keuzes te maken maar de lange termijn effecten zijn eigenlijk bekend en bewezen.


Lees meer

Zijn arme kinderen minder slim?

Zijn arme kinderen minder slim?


Kinderen die opgroeien in armoede hebben minder goede schoolresultaten. Zijn deze kinderen dan minder slim? Nee, natuurlijk niet, daar zijn andere redenen voor. De hersenen van kinderen die in armoede opgroeien ontwikkelen zich anders.
Lees meer

Budgetrecept gourmetten

budgetrecept


Het is weer december. Een gezellige feest maand met lichtjes en lekker eten. Omdat wij dit jaar verplicht zijn in kleine samenstellingen de kerstdagen te vieren, betekent dit dat wij budget verantwoord ook de kerstdagen kunnen doorkomen. Fonduen en gourmetten doen het ook altijd goed tijdens deze dagen. En eerlijk is eerlijk: het is lekker, het is gezellig en het heeft wel iets met de feestdagen. Kinderen vinden het ook altijd een feest, dus zullen wij er dit jaar ook weer aan moeten geloven: gourmetten.


Lees meer

Nieuwsbrief december 2020

nieuwsbrief


NovaLuta is vol in ontwikkeling. Doormiddel van een maandelijkse nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen onze organisatie. Lees hier onze nieuwsbrief van december 2020.
Lees meer

Bijzondere dingen

bijzonderedingen


Tijdens ons werk bij het helpen van mensen met schulden maken we naast veel trieste dingen ook grappige dingen mee, zowel voor ons als voor de cliënten. De huidige bijzondere omstandigheden geven soms wel wat extra uitdagingen. Dit heeft vooral te maken met het nauwelijks kunnen doen van huisbezoeken, zelfs bij de intake van nieuwe cliënten. Dat levert soms best wat verwarring op.Lees meerNieuwsbrief november 2020

nieuwsbrief


NovaLuta is vol in ontwikkeling. Doormiddel van een maandelijksenieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen onze organisatie. Lees hier onze nieuwsbrief van november 2020.
Lees meer

Checklist zorgverzekering 2021

Ziektekostenverzekering2021


Wij hebben een checklist gemaakt wat u kan helpen bij het aanpassen van uw zorgverzekering. Mocht u nog vragen hebben over uw zorgverzekering voor 2021 dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.
Lees meer

Nieuwsbrief oktober 2020

NB


NovaLuta is vol in ontwikkeling. Doormiddel van een maandelijksenieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen onze organisatie. Lees hier onze nieuwsbrief van oktober 2020.
Lees meer

Recept van de week: Bloemkool Rendang voor € 1,50 per persoon

budgetrecept


Deze week Bloemkool Rendang recept voor maar € 1,50 per persoon. Erg lekker, makkelijk en goedkoop.

Lees meerMorgen ga ik echt aan mijn administratie…

blog


Dit is de zin die de meeste van onze ZZP’ers cliënten dagelijks uitspreken. Er zijn altijd excuses om de administratie uit te stellen. En dit is herkenbaar, het doen van administratie is een klusje wat blijft liggen en waar veel mensen gewoon geen zin in hebben. Helaas blijft de administratie oplopen en voor je het weet loopt het zo op dat je er uiteindelijk een hele dag mee bezig bent. Een dag waarin je ook had kunnen werken en geld had kunnen verdienen. Het doen van administratie is een klus wat erbij hoort maar waar zeker niet je passie in kwijt kunt. De administratie wordt in de avonduurtjes of in de weekenden gedaan. Terwijl je die vrije tijd liever besteedt aan je gezin, vrienden of andere bezigheden.

Lees meerJe zelfstandigheid is de grootste winst

blog


Alkmaar- Paméla Melkert is een graag gezien gezicht bij WNK. Naast haar werk daar is zij Taalambassadeur voor de Stichting Lezen en Schrijven. Voor de week van Lezen en Schrijven vertelt zij over haar ervaringen. “Ook al heb je er geen diploma voor, je kunt ergens wel heel erg goed in zijn,”Van het incasseren van schulden naar het oplossen van schulden

blog


Het beeld van een gerechtsdeurwaarder, een boze man of vrouw die alle spullen van je probeert af te pakken om je rekening te betalen. Mensen verscholen zich achter de bank als ze ons zagen aankomen of deden gewoon de deur niet open, hoe vaak we ook op die deurbel bleven drukken. Een warm welkom was er vaak niet. Dit is natuurlijk niet vreemd. Er heerst schaamte en onmacht. Als gerechtsdeurwaarder vroegen wij ons steeds vaker af, wat gebeurt er met die brief die we hebben afgegeven, wordt die envelop überhaupt wel opengemaakt of gaat die brief op de grote stapel. En gaat er ooit nog wat gebeuren met die grote stapel/vuilniszak/doos met papieren?

NovaLuta vanaf heden weer telefonisch bereikbaar

Vanwege de coronamaatregelen hebben wij onze bereikbaarheid moeten aanpassen. Wij zijn maandag tot er met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09.00 en 11.00 uur. Belt u na dit tijdstip, dan kunt u de voicemail inspreken. Wij proberen u dan zo spoedig mogelijk terug te bellen.